24 juni 2021

Programma Deltaplan Veehouderij Inspiratiemiddag

De middag heeft een positieve insteek, met onder andere de uitreiking van de Deltaplan Veehouderij Awards.

Dinsdag 6 juli vindt de eerste Deltaplan Veehouderij Inspiratiemiddag plaats. Tijdens deze online bijeenkomst van anderhalf uur biedt de Dierenbescherming een podium aan ondernemers en initiatieven die aansluiten bij het Deltaplan Veehouderij. De middag heeft een positieve insteek, maar er wordt ook niet voorbij gegaan aan de grote uitdagingen waar de veehouderijsector voor staat. Zo geeft Maurits Steverink een stevige PEPtalk over verdienmodellen, en gaan veehouder, supermarkt en ngo met elkaar in gesprek over kwaliteitsproductie voor een zelfvoorzienende regio.

Aanmelden kan hier.

Programma

Naast de uitreiking van de Deltaplan Veehouderij Awards (bekijk hier de genomineerden), ziet het programma er als volgt uit:

– Gesprek met Gemma Willemsen, hoofd Beleid van de Dierenbescherming, over het Deltaplan Veehouderij

– Frank de Rond (directeur van Livar) en Willy van Erp (1 ster Beter Leven vleeskuikenhouder van het eerste uur) vertellen hoe zij het dier centraal zetten, wat hun motivatie is en welke uitdagingen ze tegenkomen

– PEPtalk van Maurits Steverink (TrueFoodProjects) over wat veehouders zelf kunnen doen voor een beter verdienmodel. Hieronder zie je alvast een voorproefje.

– Dirk Bruins (melkveehouder en voorzitter van LTO Noord), Karen Eilers (programmaleider Voedsel bij Natuur & Milieu), Annette Harberink (melkveehouder en mede-oprichter van Caring Farmers) en Anne-Corine Vlaardingerbroek (CSR manager bij Jumbo) gaan met elkaar in gesprek over meerwaardeproductie en kringlooplandbouw.

Meld je aan

Voor wie? De bijeenkomst is voor iedereen uit de veehouderijsector, de foodsector, supermarkten, politici en iedereen die interesse heeft in een diergerichte, duurzame veehouderij.

Wanneer? 6 juli van 14u tot 15u30

Wil je de bijeenkomst bijwonen? Meld je dan hier aan.

Meer nieuws

29 maart 2021

Stap richting einde aan doden van eendagshaantjes

Het bedrijf In Ovo maakte vandaag bekend een machine voor geslachtsbepaling van embryo’s in het ei, in de praktijk te hebben gebracht. De Dierenbescherming juicht dit toe.

Lees meer

13 oktober 2021

Strijd voor beter dierenwelzijn in Europa

De Europese dierenwelzijnswetgeving wordt de komende jaren herzien. Dit biedt kansen voor dieren in de vee-industrie.

Lees meer

29 april 2021

6 juli: Deltaplan Veehouderij Inspiratiemiddag en Awards

Dinsdag 6 juli organiseert de Dierenbescherming een online Deltaplan Veehouderij Inspiratiemiddag. Ook worden voor het eerst de Deltaplan Veehouderij Awards uitgereikt.

Lees meer

10 maart 2021

Schouten steunt idee over Europees welzijnslabel

Het ministerie van LNV werkt samen met de Dierenbescherming en LTO aan het opzetten van een pilot voor een Europees framework voor het ordenen van dierenwelzijnslabels en claims.

Lees meer

25 januari 2021

Betere monitoring dierenwelzijn in slachthuizen

Om misstanden in slachterijen beter te identificeren en vervolgens te corrigeren, is bij Vion een innovatief en effectief camerasysteem geïmplementeerd.

Lees meer

24 maart 2021

Onderzoeksraad bepleit betere aanpak stalbranden

De Dierenbescherming is het eens met de conclusie dat het terugdringen van stalbranden stokt en de overheid het voortouw moet nemen om tot brandveiligere stallen te komen.

Lees meer

2 juni 2021

Nominaties Deltaplan Veehouderij Awards bekend

De twaalf genomineerden voor de allereerste Deltaplan Veehouderij Awards zijn bekend. De winnaars worden dinsdag 6 juli bekend gemaakt tijdens de Deltaplan Veehouderij Inspiratiemiddag.

Lees meer

12 februari 2021

Lichamelijke ingreep hanen hopelijk snel verleden tijd

Er lijkt een oplossing nabij voor de vaderdieren van langzamer groeiende vleeskuikens, al is er wel aanvullend onderzoek nodig.

Lees meer

11 oktober 2021

Eindelijk overheidsmaatregelen tegen stalbranden

Twee jaar geleden schreven we nog dat een stok achter de deur van de overheid zélf hard nodig was bij een adequate aanpak van stalbranden en nu is het dan eindelijk zover: er komen nieuwe regels.

Lees meer

6 juli 2021

Winnaars Deltaplan Veehouderij Awards

De VrijLevenStal, Wroetvarken, veevoerbedrijf Nijsen en het biologische melkveebedrijf De Nieuwenburgt zijn de winnaars van de eerste Deltaplan Veehouderij Awards.

Lees meer

21 september 2021

Eenzijdig beleid staat verduurzaming veehouderij in de weg

De landbouwbegroting is te eenzijdig gericht op het terugdringen van stikstof en broeikasgassen. Dat is niet alleen gevaarlijk voor het dierenwelzijn, maar ook voor de positie van de boer.

Lees meer

15 april 2021

Supermarkten stappen over op 1 ster kip

Albert Heijn, Lidl, Jumbo en PLUS gaan vanaf 2023 alleen nog kip met het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming verkopen. De Dierenbescherming is enorm blij met deze stap.

Lees meer
Thanks! Succesvol ingeschreven.